Garlando VB 2019

Garlando világbajnokság

Az előző hétvégén, vagyis április 18 és 21 között rendezték a 2019-es Garlando világbajnokságot, melyen több magyar versenyző is elindult. A cikkben a játéknapok rövid összefoglalóját olvashatjátok, a cikk végén pedig megtekinthető az összes eredmény.

Csütörtök (04.18)

A csütörtöki napon a sorsolásos páros és a bemelegítő (warmup) páros kategóriával próbáltak a játékosok ráhangolódni a további napokra.

A sorsolásos párosban Ikervári Andrea cseh csapattársával 49. lett, csak úgy mint Felső Katalin Tenke Krisztián oldalán. Smolnauer Szabina 33. helyen zárta a kategóriát. Detre Dávid viszont sikerrel vett minden akadályt és osztrák csapattársával 1. helyen végeztek!

A warmup doubles-ben Ikervári Andrea Smolnauer Szabinával a 33. helyezettek lettek, hasonlóan az Ikervári Robert és Tenkre Krisztián alkotta pároshoz.

Péntek (04.09)

Pénteken reggel elindultak az egyéni kategóriák, melyhez délután csatlakozott a vegyes páros, illetve este a csatárlövés is.

Női egyéniben Jedlicska Tamara a 65. helyen, míg Felső Katalin, Ikervári Andrea és Takács Noémi 33. helyezettként zárta a kategóriát.

Nyílt egyéniben a qvalifikációt követően Tálai Gergely a 129 helyen, Tenke Krisztián és Varsányi Tibor a 65. helyen végeztek a főtáblán. Pusztaszegi Ádám a 33. Ikervári Róbert, Rozsos Gábor és Polacsek András egyaránt a 17. helyen zártak. Detre Dávid azonban megőrizte előző napi jó formáját és egyéniben az 5. helyig jutott!

Vegyes párosban a Rozsos Gábor és Ikervári Andrea alkotta csapat a 33. helyig, Felső Katalin a 17 helyig jutott, míg a Jedlicska Tamara, Detre Dávid páros a 9. helyezett lett. Smolnauer Szabina, a német Oke Harms-al az oldalán pedig meg sem állt az 5. helyig!

A csatárlövésben azok próbálhatták ki magukat, akik koraeste már nem voltak érintettek más kategóriában. Tenke Krisztián a 17. helyen, Tálai Gergely a 7. helyen végzett, Varsányi Tibor pedig megnyerte, 1. helyezettként zárta a kategóriát.

Szombat (04.20)

A szombati játéknapon a nyílt és női páros kategóriák mellett az Old School párosba nevezhettek a játékosok.

Női páros kategóriában Felső Katalin a 9. helyezett lett amerikai csapattársával. Rajta kívül két magyar páros indult, Ikervári Andrea és Smolnauer Szabina az 5. helyen végeztek. Takács Noéminak és Jedlicska Tamarának, pedig sikerült a döntőbe menetelve a 2. helyet elhozni a világbajnokságon!

A nyílt páros kategóriában is többen érintettek voltak. Tenke Krisztián 65. hellyel zárt Portugál csapattársával. Tálai Gergely német párjával a 33. helyen végeztek, akárcsak a Varsányi Tibor, Wicki Áprád páros. Detre Dávidék és Pusztaszegi Ádámék a 17. helyen fejezték be a kategóriát. Rozsos Gábor és Polacsek András csak a 9. helyen találtak legyőzőre, ahogy Ikervári Róbert és Britt csapattársa is.

Az Old School párosban Tálai Gergely és német csapattársa a 65. helyen, Varsányi Tibor és Wicki Árpád a 25. helyig jutottak. Detre Dávidék pedig a 7. helyen zárták a játéknap utolsó kategóriáját.

Vasárnap (04.21)

A vasárnapi zárónapra a klasszikus páros versenyszámok maradt csak hátra.

Klasszikus női párosban öt magyar játékos is elindult. Takács Noémi és Jedlicska Tamara a 17. helyen, míg Ikervári Andrea és Smolnauer Szabina a 9. helyen végeztek. Felső Katalin és amerikai párja, viszont egészen a 4. helyig jutottak a kategóriában.

A klasszikus nyílt párosban Detre Dávid és német párja a 65., Rozsos Gábor és Polacsek András a 33. helyen fejezték be. Tálai Gergelyék a 17. helyen zártak, akárcsak az Ikervári Róbert és Tenke Krisztián alkotta csapat.

Gratulálunk minden versenyzőnek az elért eredményekhez! A verseny összes eredményét az alábbi linken tekinthetitek meg.

http://fast.tfboe.org:12000/fast/tournament/players_station/players_station_home.jsp?tournamentId=3104&originalTournamentId=0&lang=de&playerId=0&screenIndex=1&noTimeout=true&barCode=null&display=competitions

hu_HUHU